Workshops & Trainingen

Bloemen bloeien waar ze ruimte krijgen.
Mensen ook!

Ik heb al mijn ervaringen & kennis gebundeld en voor mensen in het onderwijs speciale programma’s ontwikkeld.

Spreken uit ervaring

Online training waarin ik spreek over 13 veel voorkomede worstelingen in het onderwijs.

“Kinderen en het onderwijs zijn altijd al mijn passie geweest”.
Door mijn jarenlange ervaring als docent en leerlingbegeleider in het praktijkonderwijs heb ik met vele lastige werksituaties te maken gehad.
Je kent het wel “Ineens uit het niets staat je hele klas op de kop” of “Bezorgde ouders die ineens voor je staan” of “Leerlingen die dingen graag anders doen” Of
“Collega’s die andere ideeën hebben”. Elke keer was het weer de kunst om tot een positieve oplossing te komen. Om er te kunnen zijn voor de leerlingen.  

Door mijn eigen strubbelingen, valkuilen en oplossingen samen te pakken is deze inspirerende online training ontstaan.
Om jou te inspireren van Binnenuit te leven en voor de klas te staan.
Een programma vol herkenning met direct toepasbare tips en tools. 

Van hart tot hart

Workshop voor iedereen die vanuit het Hart met een hart tot hart relatie les wil geven en met kinderen wil werken.

Een meisje is stil in groepen, terwijl ze op het speelplein honderduit kletst. Die jongen heeft moeite met rekenen – elke nieuwe les is een drama, je lijkt niet tot hem door te kunnen dringen. Alle kinderen klimmen enthousiast het klimrek op, maar dat kind wil eerst alleen kijken. School is leuk, maar tijdens de gymles weigert zij om mee te doen.

Herken je deze voorbeelden, of doen ze je aan een vergelijkbare situatie denken? Dan ben je hier op je plek en is deze workshop iets voor jou

We gaan in op meer individuele afstemming en behoeften van kinderen. Echt kindgericht onderwijs. Vanuit een hart tot hart verbinding. Steeds weer terugkeren naar rust & harmonie in jezelf en in de klas.

Docent als coach

Workshop over de 6e rol van de Docent als Coach 

De centrale vraag in deze workshop is: “Hoe kan ik als docent een coachende rol aannemen en zo werken aan meer betrokkenheid van de leerling bij zijn eigen leerproces?”

Door de veranderende rol van de docent wordt er steeds meer een beroep gedaan op de coachende vaardigheden van de docent. Als docent ben je steeds meer een begeleider bij het leerproces, waarin de leerling zelf verantwoordelijk is voor zijn leerwinst.

In deze workshop werk ik onder andere met:
– De 6e rol van de leraar: de leercoach
– Kunst van vragen stellen
– Eigen casuïstiek 

Intervisie

Persoonlijke begeleiding voor jou en je collega’s.

* Hebben jij en/of je collega’s casussen waar jullie tegenaan lopen en willen jullie deze graag in intervisie vorm bespreken? Dan bied ik ook intervisie met collega’s.

* Daarnaast bied ik ook persoonlijke coaching speciaal voor mensen uit het onderwijs. Soms kan het fijn zijn dat er ook iemand van buiten school eens mee kijkt. Dit geeft nieuwe inzichten en biedt andere mogelijkheden!


Waarom binnen je comfortzone blijven,
als daarbuiten veel meer te beleven valt

Voor alle Workshops & Trainingen is het mogelijk om, je persoonlijk ontwikkelbudget voor scholing en ontwikkeling in te zetten.