De woonboerderij

Samen met mijn man Jarno woon ik in het prachtige Markelo. Daar hebben wij jaren in het dorp in een mooie en ruime twee-onder-een-kap woning gewoond. Zelf ben ik buitenaf opgegroeid en ik heb altijd de wens gehad om toch weer buitenaf te gaan wonen. Eind 2020 kwam deze droom uit! Nu wonen wij in mijn ouderlijk huis een prachtige boerderij op een even prachtige plek in het buitengebied van Markelo.

Op dit moment zijn we het woonhuis helemaal opnieuw aan het opknappen van binnenuit, zoals ik ook mijn leven graag leef. Het hele huis is gestript en zal weer helemaal opnieuw in oude staat worden opgebouwd. Mijn droom om buitenaf te wonen is eindelijk uitgekomen en Jarno had als droom ooit zijn eigen huis te bouwen. Daar zijn we nu mee bezig op dit moment zitten we nog volop in de verbouwing.

Maar dat ging allemaal niet zonder slag of stoot kan ik je vertellen. Het heeft heel wat voeten in aarde gehad en af en toe is dat nog zo. Je weet wel hoe dat gaat; eerst begin je met een droom en denk je zou het dan toch? Zou het gaan lukken? Mogen we dan toch lekker buitenaf wonen? En dan komen ook al gauw de mitsen en maren; maar ja wie gaat dat betalen? Hoe kunnen we dit realiseren? Er is nooit genoeg geld! Wat moeten we er allemaal wel niet voor doen en laten? Allemaal negatieve gedachten en emoties die onze droom tegenhouden.

Dan is het de kunst om te vertrouwen dat het goed komt. Om te blijven geloven in de goede uitkomst. Zonder dat je weet hoe of wat je daar dan precies voor moet doen. Ik weet bijvoorbeeld nog goed dat toen wij het huis op naam kregen onze spaarrekening in één keer zo goed als leeg was. De bouw moest echter nog beginnen, dus mijn hoofd ging van alles bedenken; straks is het niet goed, heb ik wel de goede keuze gemaakt, kunnen we hier wel mee doorgaan. Dat is allemaal negatieve aandacht en alles wat je aandacht geeft groeit. Daarom moest ik bewust mijn aandacht op het positieve richten, op de prachtige plek waar we wonen, op de droom waar we mee aan het bouwen zijn én het vertrouwen dat het allemaal goed komt. Ook op financieel gebied en dat vertrouwen is soms het lastigst, maar wel de beste keus om te maken. Door je te laten inspireren en motiveren met positieve gedachten en emoties, door je te laten leiden van binnenuit vanuit je hart. En te weten dat het goed is wat je doet dat dit bij jou past en dat dit voor jou is weggelegd.
Dat vertrouwen heb ik altijd gehad soms was het vertrouwen er voor de volle 100% en soms was het ook diep weg gezakt en had het bijna het 0 punt bereikt. Door van Binnenuit te leven, hulp te vragen en me positief te laten inspireren; weet ik wat bij mij hoort, wat voor mij bestemd is en kan ik ook het vertrouwen terugvinden als dit is weggezakt

Geloof me de woonboerderij is echt een plaatje, ze gaat weer helemaal stralen.
En daar stopt mijn wens niet! Er is nog veel meer, maar daarover later meer!