Alles zit in je, wat doe je ermee!

Alles zit in je, wat doe je ermee!

Je hebt dit vast al wel eens vaker gehoord. Alles zit in je, alles wat je nodig hebt in je leven. Al je mogelijkheden, potenties, je talenten, je kwaliteiten. Kortom alles wat jij nodig hebt voor; een gelukkig leven om van binnenuit te leven. Om het leven te leven waarvoor jij hier op aarde gekomen bent, waarvoor je in de wieg gelegd bent. Om ondanks het verdriet, het leed, de minder mooie momenten en gebeurtenissen die het leven ook met zich mee brengt toch een leven vol liefde, vrolijkheid, blijdschap en geluk te kunnen leven.

Ik weet nog van mezelf dat ik als kind grootse dromen had, Ik wilde veel bereiken. Ik was zorgeloos, blij In het moment. Alles was altijd mogelijk. Je herkent het zelf vast wel. Bij kinderen zie je het nog steeds, vooral in hun spel. Ze spelen astronautje, soldaatje, schooltje…. en alles met een leuke vriendelijke slag want, in hun ogen is natuurlijk ook echt alles mogelijk. En Niemand zei tegen mij als kind dat ik onrealistisch was of dat ik stom bezig was. Dus als kind is het toegestaan groots te dromen en als kind weet je wat jouw grote droom is! Wat jij wil bereiken in dit leven, en hoe jij je leven wilt gaan leven waarvoor je hier gekomen bent.

Maar dan word je ouder. Je opvoeding, de maatschappij, alles wat je doet, de mooie en minder mooie ervaringen en momenten die op de pad komen, hebben allemaal zijn weerslag op je. Dat maakt het leven! En dat alles samen vormt wie je nu bent. Je zou het kunnen zien als je plan B. En plan B is je plan van zekerheid, want je wilt immers niks riskeren. Je gaat studeren, je zorgt voor een goede baan, een goed inkomen en alles om in jouw natje en je droogje te kunnen voorzien. Langzaam maar zeker verdwijnen die grootse dromen van plan A, die jij als kind had. De zorgeloosheid en onbegrensdheid verdwijnen en maken plaats voor moeten, doen en willen. Je vergeet gewoon je droom! Of toch niet? Want zoals ik al begonnen ben alles zit in je! Alleen nu doe je er even niets mee, maar betekent dat dan ook dat het er niet meer is?

Zeker niet! Uit ervaring weet ik dat het op een gegeven moment weer aan je begint te knagen. Je voelt, je weet, je ervaart dat je niet je mooiste leven aan het leven bent. Dat je eigenlijk dingen anders zou willen doen, dat je je niet  goed voelt bij wat er nu in je leven gebeurd.

Alles waar je in je leven zo hard voor gewerkt hebt. Alle (schijn) zekerheden die je hebt opgebouwd, om een zo’n veilig mogelijk leven te leven. Maar hoe zit dat nu eigenlijk? Is dit het leven waar je van droomt, of waar je als kind van droomde? Is dit alles wat je uit het leven wilt en kunt halen? Ben ik oprecht gelukkig met hoe mijn leven er nu uitziet? Of ben ik alleen maar de slaaf van de zekerheid geworden, de slaaf van het loon, de slaaf van de kaders waarbinnen je geacht wordt je leven te leven…….
Wat was mijn droom ook alweer..?? Hoe komt die weer tot leven? Hoe krijg ik deze weer in beeld?

Daarom mijn oproep, mijn uitdaging, mijn vraag aan jou!

Stop niet met dromen, uitzien naar wat je graag wilt of het liefste doet, want dat geeft richting aan je leven!
Je droom is namelijk niet groot genoeg, als deze je niet een beetje bang maakt.
En wanneer je er nerveus van wordt! Dan is het je droom doen leven waard!
Waarom zou je je dromen bewaren voor als je slaapt, terwijl je ze ook NU kunt leven?
We zijn zo bang om te falen, dat we het gewoon niet proberen. Dat we omdraaien voordat we de finish hebben bereikt.
Maar onthoud dat je eerst moet vallen voordat je kunt vliegen. Je moet eerst je oude schoenen uitdoen, voordat je je nieuwe kunt dragen.
Dus droom, kijk goed naar de keuzes die je maakt, zou je iets anders willen/kunnen doen? Vertrouw net als het kind, wat nog steeds in jou zit, onbevreesd en onbevangen op je eigen kwaliteiten en talenten. Alles wat je nodig hebt om jouw mooiste leven (je droom) te leven zit al in jou. Het is aan jou om er wat mee te doen! Jij bent aan zet. Alleen jij kunt de eerste stap zetten in het waarmaken van jouw droom. Om ondanks de pijn en het verdriet dat je soms ervaart toch in liefde, lichtvoetig en veel vreugde te leven.

Wat is jouw droom?

Lastig om daar een begin mee te maken? Moeilijk om het alleen te doen? Weet je niet waar je moet beginnen?
Ik ben graag de wegwijzer, om jouw droom weer scherp te krijgen. Om te ontdekken wat bij jou past, zodat jij jouw droomleven van binnenuit kunt gaan leven! Kijk HIER voor meer informatie